mardi 31 octobre 2017

Αμοργός YPERIA CONVENTION 25-30 Οκτωβρίου 2017



15ο Διεθνές Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό
8ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.


Μια πολύ όμορφη εμπειρία με αφορμή το ενδιαφέρον μου για τον κινηματογράφο και τα φετινά project με την Α΄Λυκείου με τίτλο " Η ιστορία μέσα από την έβδομη τέχνη" και " Τόπος, ιστορία, προβολή".
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ ο σκηνοθέτης Α. Κιούκας παρουσίασε στο σχολείο της Αμοργού το πρόγραμμα " Πάμε Σινεμά", ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο μυεί τους μαθητές στα μυστικά της οπτικοακουστικής τέχνης και τους δίνει το έναυσμα να δημιουργήσουν και οι ίδιοι μια κινηματογραφική ταινία.


"Το φεστιβάλ ήταν μια συνάντηση σημαντικών εκπροσώπων από Φεστιβάλ Τουριστικών και όχι μόνο Ταινιών, film commissioners από την Κροατία, την Ολλανδία, την Ελλάδα κ.α., σκηνοθετών και film makers από πολλές χώρες, παραγωγών, δημοσιογράφων από Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, αλλά και από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, tour operators από διάφορες χώρες.


Ένα πρόγραμμα που εμπλουτίστηκε με Περιπατητικό και Θρησκευτικό Τουρισμό και γνωριμία με την πανέμορφη Αμοργό, τις γωνιές και τους ανθρώπους της, την τοπική κουζίνα, δημιουργίες τοπικών προϊόντων, περιβαλλοντική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, διαλέξεις, συζητήσεις, καθώς και Ακαδημία Κινηματογράφου.


Πολύ ωραίες ταινίες, ντοκυμαντέρ, διαφημιστικά σποτς και κυρίως νέοι άνθρωποι, ταλαντούχοι, με καινούργιες ιδέες και φρέσκια ματιά.


Μια πολύ ζεστή οικογένεια, με ωραίους και χαμογελαστούς ανθρώπους με προεξάρχουσα και ψυχή του Φεστιβάλ την κα Ειρήνη Γιαννακοπούλου, που μας φιλοξένησε και μας ξενάγησε με τον καλύτερο τρόπο. Μαζί τους ο σκηνοθέτης και παραγωγός, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Αντώνης Κιούκας, με μεγάλη αγάπη και πάθος γι’ αυτό που κάνει, σημαντικός συνεργάτης στη δημιουργία και στήριξη τέτοιων Φεστιβάλ, καθώς και εξαίρετος οικοδεσπότης.


Κεφάτα και πανέμορφα παιδιά στην οργάνωση, όπως η Δήμητρα, η Τζουν, η Μελίνα, ο Στάθης και τόσοι άλλοι.


Σημαντική η παρουσία του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που πρέπει να είναι και αρωγοί και συνεργάτες σε τέτοιες, ιδιωτικές κυρίως ως τώρα, πρωτοβουλίες που δημιουργούν δίοδο για διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες στα θέματα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας, όπως είναι ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός.


Γνωριμία με υπέροχους ανθρώπους, πέρα από καταξιωμένους εκπροσώπους του είδους τους, με τους οποίους ήρθαμε πιο κοντά, είπαμε και μοιραστήκαμε ιδέες, γελάσαμε, ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί παραπάνω και ψυχοθεραπευτήκαμε με τη θέα και την αίσθηση πληρότητας που σου δίνει το Απέραντο Γαλάζιο και τα χρώματα της δύσης που σίγουρα θα μας 'κρατήσουν' για λίγο καιρό και για όλα όσα έρχονται."
Στην περιγραφή της Έλλης Ρουμπέν δεν έχω παρά να προσθέσω την ευχή να μπορέσω να ξαναβρεθώ και να παρακολουθήσω τέτοιες υπέροχες πρωτοβουλίες και διοργανώσεις!









Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire