mercredi 20 janvier 2016

Το πρόγραμμα CROCUS

Βιωματική Δράση: Η Τρίτη Τάξη, τμήμα Γ2, ασχολήθηκε στο α' τρίμηνο με το θέμα του 2ου παγκοσμίου πολέμου στην Ελλάδα και ειδικότερα στην ¨Ήπειρο και στην Παραμυθιά. Οι 49 πρόκριτοι δεν ήταν τα μόνα θύματα του ναζισμού.

Σε συνέχεια της προηγούμενης θεματολογίας οι μαθητές συμμετέχουν στο β' τρίμηνο στο πρόγραμμα CROCUS, Είναι ένα πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Οργανισμού της Ιρλανδίας για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην Ευρώπη. Μέσω του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας το σχολείο μας έλαβε βολβούς από κίτρινους κρόκους τους οποίους και φύτεψε.

Φυτεύουμε κίτρινους κρόκους στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και στις χιλιάδες άλλων παιδιών που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Το κίτρινο χρώμα των λουλουδιών μας θυμίζει το κίτρινο άστρο που έπρεπε να φοράνε οι Εβραίοι σύμφωνα με τη διαταγή των Ναζί. Τα λουλούδια μας θυμίζουν όλα τα παιδιά που χάθηκαν.

Είναι πολύ σημαντικό να μη ξεχνάμε αυτή τη φριχτή στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας, μεταξύ του 1933 και του 1945. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δολοφονεί ή να βλάπτει άλλους επειδή δεν τους συμπαθεί ή δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους. 

























Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire